Coaching, tudatos jelenlét

Januárban végre hivatalosan is megkaptam a felhatalmazást arra, hogy lelki tanácsadóként működhessek. A coaching adta lehetőségekkel egy-egy konkrét problémádban, elakadásodban, nehéz élethelyzetedben tudjuk közösen megtalálni a kivezető utat, a neked leginkább megfelelő megoldást. A coaching azért csodálatos módszer, mert nem én segítek neked továbblépni, hanem a saját ötleteid, saját eszközeid felhasználásával, de az én támogatásommal, külső szemlélőként adott visszajelzésemmel, ösztönzésemmel tudsz a nehézségeiden felülkerekedni, ezáltal valóban tapasztalod, hogy az életed alakítása a saját kezedben van. Nálad a kormány, én legfeljebb a térképet értelmezni fogok segíteni. Ha mindketten jól tesszük a dolgunkat, hamar elsajátítod azt a fajta látásmódot, amivel minden nehézségedből sokkal könnyebben tudsz majd kijönni, mint eddig tetted. A coaching nem ás a dolgok mélyére, nem foglalkozik a múlttal, nem érdeklik a miértek. Nem analizál, nem pszichológia. A jelenben keresi a megoldást, a pozitívra koncentrál, kérdések helyett a válaszokkal van elfoglalva. Nem törekszik a tökéletességre, az kell neki, ami az adott helyzetben az elég jó megoldás. Gyors, hatékony és erősen hangulatjavító hatású.

Amennyiben a tudatosság felé vezető utat keresed, másféle módon tudok segíteni. Ez egy sokkal hosszabb, kanyargósabb út, teljes elkötelezettséget kíván és ha ezen elindulsz, tisztában kell lenned vele, hogy bevetted a piros kapszulát. Soha többet nem fogsz tudni úgy tekinteni a világra, mint azelőtt. Ez néha nagyon nehéznek tűnik majd, mert ha szívvel-lélekkel csinálod (és máshogy semmi értelme), még annak a lehetőségét is elveszíted, hogy még egyszer jóízűen hibáztathass bárki mást a téged ért fájdalmakért. Meglátod, hogy mindenért, ami az életedben van, kizárólag te vagy felelős, de azt is, hogy ezzel együtt minden téged szolgál. Egy idő után veszekedni sem fogsz tudni egy igazán jót már senkivel, mert rálátsz arra is, hogy semmi nem ellened van és senki nem ellenség. Rendszeressé válnak a  váratlan, spontán ráébredések dolgokra, összeállnak képek olyasmikről, amit azelőtt sosem értettél. Megtanulod felismerni a saját kis játszmáidat, majd azt is, hogyan ne higgy nekik. Gyakran fájdalmas módon fogsz szembejönni saját magaddal és igen, lesz olyan pillanat is, amikor azt kívánod, bárcsak a kék kapszulát választottad volna. De pontosan ugyanúgy, mint amikor szülőként egy-egy pillanatra totál eleged van a gyerekeidből és fél karodat odaadnád egy egyedül töltött óráért, mégis, tökéletesen tisztában vagy vele, hogy ha megtehetnéd, hogy végleg eltünteted őket az életedből, mintha sosem lettek volna, akkor sem tennéd meg soha, semmilyen körülmények között, ugyanígy biztosan fogod tudni azt is, hogy sehogy máshogy nem akarsz már élni, csak így. Mert ez az egyetlen, ahogyan az életet élni érdemes.

Várlak nagy szeretettel, ha úgy érzed, tudok neked adni. Vedd fel velem a kapcsolatot itt, a borítékikonra kattintva, vagy facebook messengeren.